torstai 15. syyskuuta 2016

Digitutorit tvt-tukena

Tänä syksynä on lukiolla toiminut kolme digitutoria (Joonas Palonen, Atte Riihimäki ja Janne Sarvi) auttamassa opiskelijoita ja opettajia tvt-ongelmissa sekä koulutustehtävissä. Atte Riihimäki on oppilaskunnan puheenjohtajan ominaisuudessa ollut lisäksi järjestämässä lukion opiskelijoille yhteistä läppäritilausta kevään ja alkusyksyn aikana.


Koulun alkaessa digitutorit hoitivat lähes sadan laitteen jakamisen ja laitteeden käyttöönotto-ohjeistuksen. Ohjelmistojen lataukset sekä ykkösille että halukkaille kakkosille järjestettiin ensimmäisillä kouluviikoilla. Atte ja Joonas pitivät auditoriossa ykkösille koulutuksen verkosta saatavien ilmaisohjelmien käyttöön liittyen. Vinkkejä jaettiin niin tietoturvaohjelmista kuin muista hyödyllisistä verkon palveluista.





Digitutorit ovat olleet ryhmänohjaajien apuna ro-tuokiossa vetämässä Digikurssin tvt-tuokioita tiedostojen hallintaan liittyen ja jatkossa eri sovellusohjelmien käyttöharjoituksissa.

Torstainsin ruokatunnilla atk-luokassa päivystyksissä on ollut kovasti asiakkaita läppäreiden asetuksia, käyttöjärjestelmien ja ohjelmien latauksia hoitamassa.



Tukena ovat olleet kunnan mikrotukihenkilö Ilkka Ketola ja lukion vahtimestari Matias Lehtoranta. Porukalla on ratkottu verkon kirjautumisongelmia ja käyttöjärjestelmien latauksia.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti